A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Всеукраїнський конкурс „Учитель року 2020”

Дата: 02.03.2020 11:21
Кількість переглядів: 18

Вітаємо педагогів міста над Тисою з блискучою перемогою!

У 2020 році всеукраїнський конкурс „Учитель року” проведено у номінаціях „Зарубіжна література”, „Історія”, „Образотворче мистецтво”, „Початкова освіта”, „Хімія”.
На Закарпатті учасниками першого туру, що зонально проводився в  адміністративно-територіальних одиницях області, стали 232 педагоги. За його підсумками до участі у другому (регіональному) турі було представлено у номінації „Початкова освіта” матеріали 12 учасників,  у номінації „Історія” – 8, „Зарубіжна література” – 9, „Образотворче мистецтво” – 10, у номінації „Хімія” змагалися 7 педагогів. 
За умовами конкурсу другий (регіональний) тур проводився у два етапи: відбірковий та фінальний.
Так, серед конкурсних випробувань відбіркового етапу було передбачено виконання тестових завдань для демонстрації рівня знаннєвої складової професійної компетентності, а також залежно від номінації проведення фрагменту уроку („Практична робота”) або ж проходження співбесіди з членами журі („Методичний експромт”).
У фінальному етапі фахових змагань конкурсанти презентували свою методичну підготовку і педагогічну майстерність через проведення майстер-класу, захисту проєкту, демонстрацію уміння використовувати в освітньому процесі сучасні методи, прийоми, форми та засоби (випробування „Методичний практикум”) і представлення уроку.
Перед учасниками у кожній із номінацій стояло нелегке завдання. Адже йшлося про уміння показати перші здобутки Нової української школи, проявити власне розуміння суспільно значимих подій, продемонструвати гнучкість і креативність у вирішенні поставлених завдань.
27 лютого у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” відбулося підбиття підсумків і нагородження переможців регіонального туру всеукраїнського конкурсу „Учитель року – 2020”.
Директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ганна Сопкова, звертаючись до присутніх у залі, наголосила, що конкурс „Учитель року” проводиться на виконання Указу Президента України з 1995  року. За цей час за перемогу у фахових випробуваннях сімом педагогам Закарпаття було присвоєно звання „Заслужений учитель України”. Ганна Іванівна виразила сподівання, що і цьогорічні переможці впишуть славну сторінку в освітню книгу нашого краю. 
За чверть століття змінилися підходи до його проведення і вимоги до учасників, зросла нова генерація учнів. Однак незмінним залишилося прагнення педагогів змінювати світ на краще, щедро ділитися власними надбаннями зі своїми вихованцями, віддавати їм тепло свого серця і щирість душі, підтримувати рівноправний діалог між усіма учасниками освітнього процесу.
І, як зауважила Ольга Травіна, заступник голови обласної державної адміністрації, нам є ким і чим пишатися. Вона висловила впевненість, що, маючи таких педагогів, майбутнє України в надійних руках. 
 
Про учителів-творців, які поєднують професіоналізм із високою творчістю, є талановитими організаторами і дослідниками, людьми, для яких покликання і невтомна праця  є  життям, говорили голови журі кожної із номінацій.  
За підсумками змагань переможцями обласного етапу всеукраїнського конкурсу „Учитель року – 2020” стали: 
номінація „Зарубіжна література”:
І місце – Молнар-Сугай Марина Дмитрівна, учитель зарубіжної літератури Хустської  загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 2 Хустської міської ради Закарпатської області
номінація „Історія”:
І місце – Алексик Олена Юріївна, учитель історії Хустської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 1 ім. А. Волошина Хустської міської ради Закарпатської області
 
За матеріалами сайту департаменту освіти і науки 
Закарпатської ОДА

 

 


 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень