A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Огляд можливостей міжнародної програми шкільного партнерства eTwinning

Дата: 13.10.2021 11:22
Кількість переглядів: 12

Співпраця з Ужгородським лінгвістичним центром ЛІК та огляд
можливостей міжнародної програми шкільного партнерства eTwinning – на порядку денному професійної спільноти учителів англійської мови закладів освіти Хустської громади


4 жовтня 2021 року на базі спеціалізованої школи №3 м.Хуста було проведено семінар-практикум, у роботі якого активну участь взяли учні 9-11 класів вказаної школи та вчителі англійської мови шкіл Хустської територіальної громади.
 Спікерка Олена Шенцева, директор мовного центру LIK, розповіла про міжнародні мовні іспити Cambridge Exams та фахову підготовку до них, про умови їх складання та можливості, які вони відкривають. Вона розповіла присутнім про роботу мовного центру, який спеціалізується на підготовці та проведенні пробних іспитів від Кембриджу, представила зразки мовних тестів та провела кілька тренувальних вправ для того, щоб учні та вчителі змогли наочно ознайомитися з типами екзаменів. Усі учні взяли активну участь у семінарі, долучалися до виконання тестових вправ, ставили питання щодо мовних іспитів. Фахівцям англійської мови було представлено різноманітні ресурси для підготовки учнів до Кембриджських мовних іспитів і технології їх застосування.
Пані Олена зазначила, що мовний екзамен – це іспит, що підтверджує  рівень здобувача. Важливо розуміти, що екзамен побудований так, щоб перевірити практичні комунікативні навички мовця в англомовному середовищі. Існує розповсюджене переконання, що маючи «більш-менш, такий собі» мовний досвід, можна добре підготуватись до екзамену і отримати результат середнього рівня або й вище. Проте, такий підхід не працює для успішного проходження даних екзаменів. Тому пані Олена радить спочатку попрацювати над своїм реальним мовним рівнем, а вже потім зосередитися на самому екзамені, вивчити його специфіку та техніку виконання завдань. Вона зазначила, що наразі існує кілька видів мовних іспитів для мовців з різними рівнями володіння англійською. Вчителям вона представила іспит ТКТ. Він підходить для викладачів англійської мови, які бажають розширити свої професійні можливості, відкрити для себе нові перспективи в кар’єрному розвитку та отримати свій перший міжнародний сертифікат з викладання англійської мови. За допомогою цього іспиту викладачі можуть підготувати себе до подальшого професійного розвитку та проходження курсів CELTA та Delta та отримати звільнення від фахового компоненту обов’язкового підвищення кваліфікації викладачів англійської мови.
До вчителів громади звернулася також амбасадорка міжнародної програми eTwinning, вчителька англійської мови СШ №3 Наталія Орлик Вона розповіла про європейську програму шкільного партнерства та її можливості для роботи в умовах дистанційного навчання та для особистого педагогічного розвитку. Спікерка закликала викладачів іноземних мов долучатися до програми і стати частиною 800-тисячної спільноти натхненних та активних вчителів Європи.

 

Мар'яна Липчей, консультант Центу


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень