A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

У ногу з часом і на крок попереду…

Дата: 22.04.2019 12:28
Кількість переглядів: 68

Стало доброю традицією проводити семінари-практикуми, тренінги, майстер-класи вчителів початкових класів, які є своєрідним підсумком, зробленого вчителями впродовж навчального періоду.

Саме таким був огляд діяльності педагогів міста в роботі семінару-звіту «Секрети педагогічної майстерності в умовах Нової української школи». Творчий звіт – одна із яскравих подій в освіті. Його проведення допомагає краще зрозуміти й усвідомити значимість професії педагога, систематизувати надбання щоденної праці кращих педагогів, зробити крок на шляху до педагогічної майстерності, продемонструвати свій фаховий рівень, творчість, надбання, обмінятися досвідом, педагогічними знахідками; стимулювати вчителів до самовдосконалення та творчого зростання.

У роботі семінару взяли участь вчителі початкових класів закладів загальної середньої освіти м. Хуст. Педагоги, що навчають учнів перших класів, презентували роботу Нової української школи  свого навчального закладу, адже саме вони відповідно до листа МОН України з 1 вересня 2018 року розпочали впровадження в дію новий Державний стандарт початкової освіти. Згідно з ним 1 клас працює за новими освітніми програмами, підручниками, навчальними планами.

Для реалізації нового Державного стандарту початкової освіти змінено просторово-предметне оточення, засоби навчання учнів початкової школи. Кожна презентація представлена вчителями, насичена інформацією про дію Нової української школи у закладах міста, оснащена яскравими світлинами про організацію освітнього простору в 1 класах.

Секрети своєї майстерності продемонстрували педагоги у майстер-класах, проведених зі вчителями 4 класів (майбутніми вчителями 1 класів). Захід, проведений для вчителів майбутніх перших класів, отримав схвальні відгуки серед педагогів міста. Цей семінар-звіт  відкрив у педагогів ще більше натхнення, креативу, педагогічної майстерності та любові до професії. Такі учителі  стануть агентами змін Нової української школи.

Що спонукає вчителя продукувати методичні ідеї? Нагальна потреба (тепер це зветься „виклики часу”), нестримний креатив, невгамовна вдача? Адже ідея – то найвища форма пізнання й мислення, яка не лише відображає об’єкт, а й спрямована на його перетворення. Тож продукуймо ідеї й перетворюймо! А кращий спосіб одержати гарну ідею – мати багато ідей!

„Хто стоїть на місці, той відстає, а хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед і не зупинятися, досягнувши вершини”. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень