A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Про проведення заходів зі вшанування річниці бойових дій при Дебальцеві

Дата: 26.02.2020 14:03
Кількість переглядів: 165

На виконання наказу департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації №40 від 13.02.20202р. ,,Про проведення заходів зі вшанування річниці бойових дій при Дебальцеві” управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради надає інформацію про проведені виховні заходи у закладах загальної середньої освіти м. Хуста:

-    вшановуючи пам’ять учасників бойових дій при Дебальцеві низку виховних тематичних заходів проведено в Кірешській ЗОШ І ст.: у кожному класі проведені виховні години, присвячені подіям під Дебальцевим; учні школи переглянули короткий відеоролик про події п’ятирічної давнини під Дебальцевим та познайомилися з біографіями загиблих жителів м. Хуста та Хустського району в зоні АТО; учні 4 класу  (класний керівник Фулитка О.В.) відвідали  в Хустському  історико-краєзнавчому музеї окрему музейну експозицію, присвячену сучасній російсько-українській війні; після екскурсії до музею, учні вшанували загиблих героїв біля пам’ятної стели Героїв Небесної Сотні в міському парку; класний керівник 1класу Н.І. Беца розповіла школярам та продемонструвала відео про книгу нашого закарпатського земляка, хірурга, військового медика 128-ої бригади Олександра Данилюка «Ті, що стомилися боятися».
-    Учителем Захисту Вітчизни ЗЗСО І-ІІІст. №2 М. Анталом проведено урок мужності з учнями 10-11 класів «Дебальцево. Тернистий шлях до незалежності» з нагоди річниці бойових дій при Дебальцеві; рій «Нащадки козаків» 9-А класу з класним керівником Н. Прибуш та заступником директора школи з ВР В. Власюк взяли участь у мітингу-реквієм з нагоди річниці Революції Гідності та річниці бойових дій при Дебальцеві.
-    Для школярів ЗЗСО І-ІІІст. №3 20.02.2020 року проведено щомісячну акцію підтримки воїнів АТО та захисників України, а також пам’яті загиблих під час трагічних подій на Майдані Незалежності у 2014 році та загиблих під час бойових дій при Дебальцеві - «Боже великий, єдиний, нам Україну храни»; 20.02.2020 р. у шкільній бібліотеці проведено захід «Журавлі пам’яті» для учнів 5, 10 класів та оформлено книжково-ілюстративну виставку «Дебальцеве»; класними керівниками 1-11 класів проведено класні години на теми, присвячені річниці боїв при Дебальцеві; на інформаційному екрані школи організовано перегляд документального фільму «Дебальцеве»; учні 9-А класу взяли участь у зустрічі з учасником бойових дій в зоні АТО 2014-2015-х років Костаком І.І., яка відбулася у ХМЦПО «Сузір’я».
-    Учителем історії СШ І-ІІІст. №6 проведено лекції для учнів 9-11 класів на тему «Українсько-російський конфлікт в контексті світових воєнних конфліктів: шляхи вирішення»; учнями початкової ланки (3-4 класи) виготовлено велику листівку – подяку для воїнів-героїв під назвою «Крила ангела».
-    У гімназії-інтернаті м. Хуста відбулися години пам’яті «Бої за Дебальцеве – хроніки пекельного 2014-го року»; години спогадів «Пам’яті захисників Дебальцевського плацдарму»;
бесіди «18 лютого – п’ять  років з дня виходу сил АТО з Дебальцевого», «Битва під Дебальцевим - одна зі сторінок історії, яку написали  наші герої».
В інших закладах загальної середньої освіти також відбулися тематичні виховні заходи зі вшанування річниці бойових дій при Дебальцеві.
 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень