A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Про організацію відпочинку дітей на базі Воловецької філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка” та філії ,,Едельвейс”

Дата: 08.06.2021 14:28
Кількість переглядів: 94

«Трішки літа – це те, про що йдеться увесь рік»

 Джон Майер

Улітку, коли вся природа ніби запрошує нас до відпочинку, важливо правильно організувати й змістовно наповнити життєдіяльність дітей.

Для дітей літо — безтурботна пора позитивних емоцій та приємного відпочинку.

Літо  - це  чудова пора:   знайомство  з новими  друзями,  участь у цікавих заходах, гарний  відпочинок, зміцнення   здоров’я. Тому саме  в  цей  час усі батьки  прагнуть  оздоровити  свою  дитину   перед  новим  навчальним роком.

Одним із найважливіших   завдань   держави в забезпеченні  соціального захисту дітей є реалізація їх  права на оздоровлення та відпочинок, гарантоване Конституцією України та Законом України „Про оздоровлення та відпочинок дітей”.

Літня оздоровча кампанія Хустської міської територіальної громади в 2021 році забезпечуватиметься за рахунок фінансування з обласного та державного бюджетів.

Зокрема, згідно з наказом департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації №115 від 14 травня 2021 ,,Про організацію відпочинку дітей на базі Воловецької філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка” та філії ,,Едельвейс” Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді у 2021 році”, відповідного наказу управління освіти, релігій та у справах національностей виконкому Хустської міської ради №111 від 20.05.2021р., школярі Хустської міської ТГ, із числа пільгових категорій, відпочиватимуть у таборах Мукачівського району протягом червня, серпня, жовтня та грудня 2021 року, зокрема:

 

16.06 -29.06.2021

25 дітей

філія ,,АРНІКА”, с. Нижні Ворота”

06.10-19.10.2021

30 дітей

18.08-31.08.2021

30 дітей

філія ,,ЕДЕЛЬВЕЙС”, с. Домбоки

10.12 – 23.12.2021

30 дітей

 

Однак, життя вносить свої корективи: організація роботи Філій забезпечується з дотриманням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 43 ,,Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”. Під час роботи в умовах адаптивного карантину кількість дітей, які відпочиватимуть на базі Філії, визначається з урахуванням рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, згідно з рекомендаціями органів Держпродспоживслужби.

Зокрема, в умовах адаптивного карантину Філія ,,Арніка” одночасно прийматиме на відпочинок до 50 дітей, з розрахунку 5 м.кв. на одну дитину, у зв’язку з чим відбулося зменшення кількості дітей, які відправляються на відпочинок у червні: з 30 до 25 дітей.

Наразі списки учасників відпочинку в таборі ,,Арніка” затверджено відповідним наказом управління освіти, релігій та у справах національностей. Із загальної кількості групи: 3 школярів із ЗЗСО м. Хуста, 22 – із ЗЗСО сільської місцевості Хустської міської ТГ, 3 дітей із сімей учасників АТО/ООС, 2 – із сімей внутрішньо переміщених осіб, 1- із малозабезпеченої сім’ї, 1 дитина-сирота, 1 – дитина, позбавлена батьківського піклування, 14 – діти з багатодітних родин.

Координацію та контроль за належним складанням списків учасників оздоровлення та відпочинку здійснює штаб з організації літнього оздоровлення та відпочинку школярів Хустської міської ТГ (голова штабу – Сабадош В.М., заступник міського голови).

 

Із початку червня 2021 року за путівками, придбаними за кошти обласного бюджету, через управління соціального захисту населення виконавчого комітету Хустської міської ради на оздоровлення направлено 12 дітей пільгових категорій у табір ,,Горбок” Мукачівського району.

Загалом, із січня 2021 року по путівках за кошти державного та обласного бюджету оздоровлено 25 дітей, зокрема 6 діток оздоровлено в УДЦ ,,Молода Гвардія”, 7 – у МДЦ ,,Артек”, 12 – у таборі ,,Горбок” Мукачівського району. Із загальної кількості оздоровлених діти таких пільгових категорій:

  • 2 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,
  • 13 дітей із багатодітних сімей,
  • 1 талановита дитина (відмінник навчання),
  • 2 дітей із сімей учасників АТО/ООС,
  • 7 дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

 

А зараз літо… Дивовижна казка триває!

Все добре, все чарівне відбувається у період між червнем і серпнем» Дженні Хан, «Літо, коли я стала красивою»

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень