A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Вебіар для керівників гуртків Хустської МТГ

Дата: 17.02.2022 15:56
Кількість переглядів: 132

16 лютого 2022 року Людмила Булак, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Хустської міської ради, провела вебіар для керівників гуртків Хустської МТГ «Застосування технологій дистанційного навчання під час проведення гурткових занять». Консультант ознайомила присутніх із нормативними документами та методичними рекомендаціями МОН, які регулюють організацію дистанційного навчання в гуртках. Людмила Булак ознайомила присутніх із освітніми платформами та сайтами Державних центрів позашкільної освіти, де можна побачити приклади занять і майстер-класи, які можна використати під час гурткових занять у період дистанційного навчання. Також вона наголосила на важливості дотримання санітарних вимог щодо тривалості безперервної роботи під час використання технічних засобів.
Власним досвідом роботи із колегами поділилася Поган Марія Петрівна, яка майстерно продемонструвала хід проведення гурткових занять у період карантину та ознайомила присутніх із сучасними платформами, що допомагають їй працювати навіть в умовах карантину. Доповідачами на вебінарі також виступили Кострець Ганна, Буковецька Наталія та Баняс Ірина – керівники гуртків КЗПО «ЦДЮТ «Сузір’я». Вони озвучили спільноті проблемні питання, з якими стикаються керівники гуртків під час організації навчання в дистанційному режимі. Долучився до дискусії Бора Роман Тарасович, керівник гуртків Рокосівського ЗЗСО І-ІІІ ст., який розповів колегам про успішну організацію роботи гуртка спортивного напрямку в умовах карантину. Його підтримала Тетяна Заяць, керівник гуртка «Початкове технічне моделювання» Хустської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, яка розповіла колегам, що на занятті гуртка власним прикладом показує учням хід виконання різних виробів, знімаючи все на відео у телефоні, таким чином завжди отримує зворотний зв’язок від вихованців.
Підсумовуючи зустріч, Людмила Булак наголосила, що кожен керівник гуртка повинен вміло та коректно користуватися сучасними технологіями навчання, бо це вимога часу! Також зауважила, що мовою навчання у всіх закладах освіти є державна – українська, а Росія офіційно визнана країною-агресором, й освітянам неприпустимо відправляти гуртківцям відео-пояснення із російськомовним контентом!!! Якщо під час асинхронного режиму, керівник гуртка не може знайти відповідне відеопояснення до теми заняття, то краще власним прикладом показати вихованцям хід виконання того чи іншого виробу або малюнка.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень