A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Сучасній школі – сучасну бібліотеку!

Дата: 04.12.2019 15:03
Кількість переглядів: 105

Сучасній школі – сучасну бібліотеку!
  Концепція Нової української школи визначає нові ролі бібліотеки як складової сучасного освітнього простору. Це у свою чергу вимагає розвитку професійних компетентностей шкільних бібліотекарів та оновлення підходів до діяльності шкільної бібліотеки.
  Саме тому 19 листопада 2019 року на базі Хустської ЗОШ І – ІІІ ст. №5 відбулося розширене засідання методичного об’єднання бібліотекарів ЗЗСО на тему «Сучасна бібліотека Нової української школи : реалії та перспективи». 
Свою роботу розпочали з актуальних питань реформи освіти. Марія Іванівна Матей, методист відділу освіти, наголосила, що шкільна бібліотека є невід’ємною частиною Нової української школи і її завдання - задовольняти і розвивати інформаційні потреби і запити учнів, сприяти цікавому проведенню дозвілля, допомагати вчителеві серед безлічі документів обирати якісні нові видання для роботи на концептуальних засадах НУШ.
За «круглим столом» учасниками заходу було обговорено важливість перетворення шкільної бібліотеки  з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості та інноваційної педагогіки. Одне із найбільш хвилюючих питань, яке піднімалося шкільними бібліотекарями, - ресурсне забезпечення шкільних бібліотек у відповідності до потреб учнів, вчителів та батьків. 
Окремо висвітлено питання участі бібліотекарів у  Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня». У форматі слайд-презентацій  кожен бібліотекар презентував свою роботу, проведену у рамках цієї масштабної акції. Керівник методичного об’єднання, Валентина Михайлівна Паулюк, відмітила, що в цілому у всіх закладах загальної середньої освіти міста були проведені змістовні тематичні бібліотечні та виховні заходи, під час яких бібліотекарі продемонстрували професійні вміння та навички інноваційної роботи з дітьми.
Об’єднані спільною ідеєю змін, бібліотекарі утвердилися у думці, що  шкільна бібліотека має і може стати привабливою для різновікового читача лише за підтримки і партнерства школи та влади.
Головний меседж зустрічі: «Ми – готові до змін!»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень