A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Відбулося засідання професійної спільноти вихователів груп середнього дошкільного віку

Дата: 08.11.2023 10:27
Кількість переглядів: 140

Формування природничо-екологічної компетентності дітей дошкільного віку

 7 листопада 2023 року в актовій залі КЗПО ,,Центр дитячої та юнацької творчості ,,Сузір’я” відбулося засідання професійної спільноти вихователів груп середнього дошкільного віку. Присутніми на зібранні були близько 30 педагогів закладів дошкільної освіти Хустської міської територіальної громади.

 Робота засідання розпочалася із хвилини мовчання та вшанування пам’яті загиблих Героїв 128 ОГШБ, зважаючи на трагічність останніх новин із зони бойових дій.

 Порядок роботи засідання професійної спільноти відбувався за такими основними складовими: ознайомлення з планом роботи семінару та його обговорення; інформаційно-організаційні питання роботи професійної спільноти вихователів середніх груп у 2023-2024н.р., підходи до формування у дошкільнят ціннісного ставлення до природи; особливості формування природничо-екологічної компетентності дошкільників, природа як чинник всебічного розвитку дитини; методи, форми та прийоми ознайомлення дошкільників з природою.

 Організаційно-інформаційну частину засідання провела керівник професійної спільноти Гайович Оксана Іванівна, заступник директора Данилівського ЗЗСО І-ІІІ ст. із дошкільного виховання, яка виступила перед присутніми із змістовною доповіддю-презентацією щодо особливостей та підходів у формування дітей дошкільного віку природничо-екологічної компетентності, креативно підійшла до знайомства та згуртування педагогів-членів професійного об’єднання та завершення роботи першого засідання, використавши ігрові методи та вправи на релаксацію.

 Із вступним словом до присутніх педагогів звернулася Косик С.Ю., головний спеціаліст управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради, зазначивши актуальність та важливість формування екологічної компетентності дітей дошкільного віку, відмітила нагальну необхідність вироблення у дітей навичок екологічно доцільної поведінки в природному довкіллі та бережного, заощадливого використання природних ресурсів.

 Педагоги чотирьох закладів дошкільної освіти (ДНЗ (ясел-садків) №2 ,,Сонечко” та №7 ,,Бджілка”, Нижньоселищенського ЗДО (ясел-садка), Кошелівського ЗДО) презентували облаштування осередків природи в групових кімнатах (відео презентації).

 Організатори заходу висловлюють вдячність за сприяння та допомогу в проведенні засідання професійної спільноти Головко О.Й., керівнику,  Cидяртову П.М., методисту та Ігнатку В.М., керівнику гуртків КЗПО ,,ЦДЮТ ,,Сузір’я”.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень