A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Учнівська конференція до 90-х роковин Голодомору

Дата: 22.11.2023 16:40
Кількість переглядів: 18

З метою обміну результатами наукових досліджень, що стосуються наслідків та причин цієї трагедії, та вшанування мільйонів безневинних жертв на базі Хустської ЗОШ I-III ст. N2 у співпраці з Центром професійного розвитку педагогічних працівників Хустської міської ради було проведено  Учнівську конференцію до 90-х роковин Голодомору-геноциду українського народу 1932-1933 років. 

Перед початком конференції учасники мали змогу переглянути тематичну виставку "Голодомор-геноцид 1932-1933 рр. Пам'ятаємо- перемагаємо". Захід розпочався з неймовірного виконання безсмертного творіння М. Скорика - "Мелодії", яка вже впродовж декількох десятиліть переконує у стійкості духу і волелюбності нашого народу, його здатності подолати всі випробовування й відродитися після трагедій ( Янюк Н.М., Грицак В.І).

Із вітальним словом до учасників звернулась Плешинець І.М., консультант ЦПРПП, координаторка професійних спільнот суспільних дисциплін, яка відмітила, що Україна вшановує 90-ті роковини Голодомору в реаліях нової боротьби за виживання української нації.

Під час заходу було представлено 19 доповідей, які всебічно висвітлили результати наукових досліджень причин, втрат українців внаслідок злочину геноциду, вчиненого московським комуністичним режимом на чолі зі Сталіним.

Подякувала учасникам конференції та їх наставникам за змістовні та глибокі доповіді заступник ЗНВР Бордей В.Й.

Вивчати та доносити правду про трагічні сторінки нашої історії - це наш моральний обов'язок перед невинними жертвами тоталітарного режиму. 

Микола Зейкан, директор Хустської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ініціатор  проведення Учнівської конференції.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень