A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Відбулося засідання професійної спільноти музичних керівників Хустської міської ТГ

Дата: 16.02.2024 16:00
Кількість переглядів: 301

  У сучасному світі, насиченому інформацією та новими технологіями, надзвичайно важливо, щоб дитина не втратила здатності пізнавати світ розумом і серцем, висловлюючи своє ставлення до добра і зла, могла пізнати радість, пов'язану з подоланням труднощів спілкування, подолати невпевненість у собі.

  Театралізована діяльність - світ фантазії та перевтілення, є важливим напрямком в художньо-естетичному розвитку дитини, має активний вплив на розвиток його емоційно-вольової сфери. Розвиваються вміння комбінувати образи, інтуїція, кмітливість та винахідливість, здатність до імпровізації. Заняття театральною діяльністю та регулярні виступи перед глядачами сприяють реалізації творчих сил і духовних потреб дитини, розкутості та підвищенню самооцінки. Цілеспрямована робота з музично-театралізованої діяльності сприяє вирішенню багатьох педагогічних завдань, що стосуються формування у дітей інтонаційної виразності мовлення, здійснення інтелектуального та художньо-естетичного виховання дошкільників.

  «Зустріч з театралізованим мистецтвом» - саме такій темі було присвячено засідання №2 професійної спільноти музичних керівників Хустської міської ТГ, яке відбулося 14.02.2024 року в актовій залі КЗПО “ЦДЮТ«Сузірʼя» Хустської міської ради.

  На початку засідання своїм досвідом роботи поділилися педагоги, які атестуватимуться цьогоріч, а саме: Баняс Марина Василівна (Сокирницький ЗДО, 18 років стажу, середня спеціальна освіта) та Щадей Мирослава Дмитрівна (ДНЗ №8 "Ялиночка", 3 роки стажу, вища фахова освіта, керівник професійної спільноти музичних керівників ЗДО Хустської МТГ).

  Напрацюваннями з організації музично-театральної діяльності у дитсадку поділилася Попадинець Марія Василівна (42 роки стажу), яка презентувала фрагмент театралізації пісень під час музичного заняття (Нижньоселищенський ЗДО (ясла-садок) Хустської міської ради).

  Не обійшлося й без ділової гри «У країні музичного мистецтва», спрямованої на підвищення професійної компетентності педагогів, активізації їх творчого потенціалу, підвищенню мотивації до самовдосконалення, яку вдало провела керівник професійної спільноти Щадей М.Д.

  Усі учасники брали активну участь у обговоренні заходу, обмінялися думками щодо важливості організатори відзначили, що театралізовані ігри та вистави сприяють зануренню дошкільнят у світ фантазії, їх розкріпачення, розвитку спілкування, чуттєвого пізнання навколишнього світу.

  Підсумок засідання підвела Косик С.Ю., головний спеціаліст управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради, зазначивши, що у дітей, залучених до театральної діяльності, підвищується пізнавальна й творча активність, це також сприяє як художньому, так і загальному розвитку особистості вцілому. Цінність і користь занять театралізованою діяльністю очевидна, так як вона тісно пов'язана зі співом, рухом під музику, слуханням музичних творів.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень