A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Педагогічний салон творчості «Запрошуємо у світ народних традицій» | КЗПО «ЦДЮТ «Сузір’я»

Дата: 29.02.2024 15:39
Кількість переглядів: 18

23 лютого в КЗПО «ЦДЮТ «Сузір’я» було проведено педагогічний салон творчості «Запрошуємо у світ народних традицій», який є своєрідним завершенням Тижня «Територія творчості» у рамках Місячника педагогічної майстерності «Творчість. Пошук. Здобутки».

Відкрила салон Олена Андьол, заступник директора з навчально-методичної роботи. Вона ознайомила присутніх з поняттям "педагогічного салону" та провела цікаву вправу на асоціації. Далі Олена Андьол запропонувала учасникам салону згадати про багатство культури українського народу, переглянувши презентацію "Народні свята, обряди та традиції українського народу".

Методист Світлана Петраш провела захоплюючий народознавчий екскурс "Безцінний спадок наших предків", розповівши про обряди, традиції, звичаї та народні промисли, притаманні нашому регіону. Вона також презентувала цікаве відео "Традиції минулого", яке розповіло про збереження традицій ткацтва в одній з сімей.

Керівник методичної спільноти Марія Теслевич поділилася своїми думками та враженнями від Тижня "Територія творчості". Вона протягом декількох днів збирала фотоматеріали від педагогів Центру та оформила їх у фотоколаж "Давні звичаї, обряди і побут жителів Хустщини".

У глядацькій залі КЗПО «ЦДЮТ «Сузір’я» був оформлений куточок народної творчості "Скарби родинної скрині: від минулого до сучасності". П

Під гаслом "Із скарбнички творчих педагогів" майстри салону підготували цікаві презентації та провели майстер-класи для педагогів:

  • "Створення міні-моделей сучасного одягу з елементами народної вишивки" (С.Петраш)
  • "Виготовлення традиційних українських прикрас" (Л. Шпір)
  • "Створення ескізу "Український віночок – краса і оберіг" (М. Теслевич)

Педагогічний салон "Запрошуємо у світ народних традицій" став справжнім святом української культури, яке подарувало всім присутнім незабутні враження та позитивні емоції.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень