A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Засідання професійної спільноти вихователів груп старшого дошкільного віку

Дата: 22.04.2024 16:16
Кількість переглядів: 113

18 квітня 2024 року відбулося чергове засідання професійної спільноти вихователів груп старшого дошкільного віку ЗДО  Хустської міської ТГ.

Цього разу зустріч була присвячена темі "Пошуково-дослідницька діяльність з дітьми старшого дошкільного віку в умовах ЗДО". Пошуково-дослідницька діяльність - ключ до розвитку старших дошкільнят, сприяє активізації їх пізнавальних інтересів та мислительних операцій. Допитливість – це не просто риса характеру, а й потужний двигун розвитку дитини. Саме завдяки їй малюки пізнають світ та роблять неймовірні відкриття. Пошуково-дослідницька діяльність – це не просто цікаве проведення часу, а й ефективний інструмент для всебічного розвитку дітей.

Вака Наталія, голова професійної спільноти, розпочала зустріч з важливої теми дослідницької діяльності для старших дошкільнят. Вона підкреслила, що природа дарує безліч можливостей для цікавих проектів, які не лише захоплюють дітей, але й сприяють їх всебічному розвитку.

Відтак, учасники засідання перейшли до перегляду відеоматеріалу, наданого вихователем ДНЗ (ясел-садка) № 4 «Пролісок» Комар А.В. Вона презентувала хід заняття, спрямованого на розвиток природничо-екологічної компетентності у дошкільнят. Це заняття стало справжньою подорожжю у світ природи та досліджень для дітей. Використання різноманітних методів та прийомів допомогло зацікавити, зробити процес навчання не лише ефективним, але й захоплюючим та емоційно-насиченим.
Вихователь-методист ДНЗ (ясел-садка) №7 «Бджілка» Анишенець Л. Ю. підготувала змістовну презентацію, в якій детально розкрила суть та значення методу пошуково-дослідницької діяльності в формуванні пізнавальної активності дошкільнят.
Практичними прийомами застосування методу пошуково-дослідницької діяльності у роботі зі старшими дошкільниками поділилася вихователь ДНЗ №8 (ясел-садка) «Ялиночка» Волос М. А. та її колега з ДНЗ №4  «Пролісок» Бубенкова О. М. Презентації про добірку дослідів для старших дошкільників викликали у присутніх  неабиякий інтерес.
Свої практичні напрацювання представили також Скундзя Н.С.( Липчанський ЗДО (ясла-садок) та Раковці М. Ю. (дошкільний підрозділ Кривської гімназії). Вони поділилися з учасниками засідання відеоматеріалами, в яких продемонстрували ряд цікавих дослідів, що допомагають дошкільнятам дізнатися більше про навколишній світ.

Участь у засіданні професійної спільноти взяла Світлана Косик, головний спеціаліст управління освіти у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради. 

На завершення зустрічі керівник професійної спільноти, Наталія Вака, висловила щиру подяку всім за активну участь та зацікавленість у темі розвитку пошуково-дослідницької діяльності з дошкільнятами.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень