A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
Виконавчого комітету Хустської міської ради

Новини

Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

У переддень Соборності України, 21 січня, Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти щиро вітав учасників ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, у якому взяли участь 88 учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти Закарпатської області. Після ознайомлення із ходом проведення олімпіади, учні приступили до виконання завдань з історії України та всеукраїнської історії від найдавніших часів до сьогодення. Тож бажаємо творчій молоді успіхів у нелегких олімпіадних випробуваннях.

16:16 21.01.2022

День Соборності України

22 січня - День Соборності України. Це свято символізує не тільки єдність українських земель, а й єднання сили та духу народу. Учні 4-А класу Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені А.Волошина  (учителі Грицюк Вікторія Михайлівна, Бобер Ольга Ярославівна, Сура Альона Юріївна)ознайомились з історією започаткування свята, виконували різноманітні інтерактивні завдання, малювали плакати. Школярі проявили творчість, кмітливість, креативність, патріотизм. В єдності наша сила!

16:14 21.01.2022

Підготовка до ЗНО-2022

До відома всіх, хто планує проходити зовнішнє незалежне оцінювання у 2022 році! За наведеним нижче посиланням ви можете ознайомитися з програмами ЗНО, характеристиками сертифікаційних робіт, критеріями оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Див. тут

14:24 19.01.2022

Спільна онлайн-нарада департаменту освіти й науки Закарпатської ОДА та начальниками управлінь, відділів освіти

17 січня відбулася спільна онлайн-нарада департаменту освіти й науки Закарпатської  ОДА та начальниками управлінь, відділів освіти всіх 64 громад Закарпаття. Головне питання - навчання учнів та шляхи подолання «кризи ЗНО». Я була запрошена і як учитель, і як керівник, щоб поділитися кроками, які здійснюємо в громаді, щоб наші учні могли в майбутньому навчатися за державний кошт у ЗВО, успішно склавши ЗНО. ЗНО - теж оцінка. Зрозуміло, що її рівень залежить і від соціальних умов, і від особистих орієнтирів, і від мотивації учня, і від фаховості вчителя, і від адміністрації. Від адміністрації також залежить рівень підготовки до ЗНО: у 10 чи 11 класі варто вводити факультатив з астрономії чи, може, усе-таки з математики (біології, хімії…)? присутність учителя на уроці і якість проведення уроку - не одне й те ж; профільне навчання: не може бути такого, щоб учні, наприклад, профільного класу, де 4 години української мови і 4 літератури, не могли достойно скласти ЗНО з української мови;  «добровільна»  реорганізація: якщо учні не вмотивовані складати ЗНО й продовжувати навчання в ЗВО, для чого тоді утримувати 10-11 класи, якщо за потребами й інтересами достатньо гімназії (9 кл.)? Дуже багато сьогодні озвучено пропозицій. Наразі працюємо за всіма напрямками - предметами, які є серед іспитів ЗНО. Про заплановані конкретні заходи - згодом.

14:20 19.01.2022

Відпочинок у філії "Арніка" триває

Сьогодні вихованці "Арніки" відвідали "Старе село" у Колочаві-перший сільський музей архітектури та побуту на Закарпатті, а також Реабілітаційний центр бурого ведмедя. Діти повернулись сповнені  позитивних вражень та емоцій. Вони дізналися багато цікавого та нового про свій рідний край.

10:54 17.01.2022

Особливості підготовки дослідницьких проєктів МАН

11 січня 2022 року в актовій залі КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хустської міської» для керівників гуртків МАН КЗПО «ЦДЮТ «Сузір’я» Людмила Булак, консультант ЦПРПП, провела семінар на тему «Особливості підготовки дослідницьких проєктів МАН». Під час заходу консультант ознайомила педагогічних працівників закладу позашкільної освіти з оновленими Правилами проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої академії наук України. Вона звернула увагу на оформлення дослідницьких робіт згідно з Вимогами до написання; особливості підготовки учасників до наукової конференції та постерного захисту. Також Людмила Булак поділилася з освітянами власним досвідом підготовки слухачів секцій наукових відділень МАН до різних етапів конкурсу-захисту. Підводячи підсумки семінару, Людмила Михайлівна побажала слухачам наукових секцій та їх наставникам перемоги на майбутніх етапах конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

09:54 12.01.2022

Вітання з Новим Роком!

Управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради щиросердно вітає Вас із Різдвом Христовим та Новим Роком!

15:13 04.01.2022

Рейд у безсмертя

100 років минає з часу славного ІІ зимового походу армії УНР, героїчної та водночас трагічної сторінки Української революції, її фінальним акордом. З нагоди вшанування памяті героїв боротьби за незалежність України, вчитель історії Антал М.М. провів тематичну конференцію "Рейд у безсмертя" для учнів 10-11 класів і підбив підсумок боротьби українського народу сторічної давності проти московсько-комуністичної навали.

09:44 21.12.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень